PRAKTISKE BESLUT

Start med å sette opp en plantegning med innredning som møbel, toalett, dusj og badekar. Baderomsleverandørene kan også hjelpe deg med å tegne – og kommer med forslag til løsninger. Ta gjerne kontakt med en interiørarkitekt som kjenner til krav og sitter på relevant kunnskap.

Gjør en vurdering om dere må ta full utskiftning av gamle rør – Er det over 10 år bør du vurdere å skifte dem ut. Det anbefales om du velger å bytte ut et nytt rør i rør system. Husk å sette deg inn i gjeldende våtromsnorm, dette innebærer membran, våttromsplater, krav til sluk og mansjetter og arbeidskraft.

Vurder hvem som skal bruke badet, og om behovene vil endre seg de neste 5-7 årene. Er det barn involvert, vil badet ha et annet behov med ungdommer om noen år? Hvor mange skal bruke badet? Vil det være behov for to servanter, eller holder det med en?

MATERIELLE BESLUT

Ikke overmøblere, tenk praktisk! Sørg for at det er tilstrekkelig plass mellom inventaret. Det bør eksempelvis være 110-120 cm fra front av møbel til toalett på motsatt side. Toalettet krever ca 1m2. Hvor høyt skal møbel, servant og toalett stå? Tenk smart!

Gjør et valg, ønsker du fliser, baderomspanel eller våtromstapet på veggene? Gulvbelegg eller flis på gulv? Vurder nøye, det er forhåpentligvis lenge til neste gang du skal ta samme valg.

Dusj, badekar eller begge deler? Ta en vurdering etter behov i familien. Vi har en rekke løsninger, både når det kommer til badekar, dusjvegger men også badekarvegger!

Bruk sosiale medier, søk etter inspirasjon, lagre bilder og bruk dette som inspirasjon når du skal velge fliser, panel og baderomsinnredning!

Nå er det bare å sette igang, lykke til!